Orban spune că pandemia este în trend descrescător. Ce a declarat despre deschiderea restaurantelor


Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că că pandemia este în descreștere la nivel național și spune că previziunile legate de valuri ale virusului nu s-au adeverit.

E rău cu mască, dar mai rău fără mască. Nu mai vorbești în fața omului. Putem spune că am oprit creșterea, ceea ce este extrem de important. Este o ușoară tendință descrescătoare”, a spus premierul.

Se vede că previziunile inițiale că vor fi valuri nu prea s-au adeverit. Virusul nu dispare complet și dacă nu se iau măsuri de protecție a oamenilor, atunci virusul se răspândește din nou. Trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu virusul, cel puțin până vom avea un vaccin care să funcționeze la scară largă. Până atunci trebuie să respectăm măsurile simple: purtăm mască, ne spălăm pe mâini, păstrăm distanța, nu este așa de greu”, a spus Ludovic Orban, luni seara, la un post TV.

Șeful Executivului a anunțat că în cursul acestei săptămâni se va decide redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor, dar cu respectarea anumitor condiții: locuri libere, distanțare socială și purtarea măștilor.

În cursul acestei săptămâni vom lua o decizie. Se va termina sezonul estival și va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile să servească masa pe terase. La munte, au scăzut temperaturile. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile, dacă nu oferim condiții de servire a mesei sau a celor din turismul balnear. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiții”, a spus premierul.

Comentarii Facebook