Sambata 28 Ianuarie

O tânără a descoperit că a fost schimbată la naștere cu un alt copil, uitându-se la niște fotografii: Semăna foarte bine cu mama celeilalte fete


Două tinere din Italia au descoperit că au fost schimbate la naștere, acum 33 de ani. Totul a început în urmă cu un deceniu, când una din ele s-a uitat la niște fotografii pe Facebook și a constatat că seamănă izbitor de tare cu mama celeilalte tinere. A urmat un proces lung în urma căruia suspiciunea a fost confirmată, iar o decizie a instanței pronunțată luni, 19 septembrie, le despăgubește pe cele două pentru traumele suferite. 

Antonella și Lorena s-au născut pe 22 iunie 1989, la spitalul din Canosa, regiunea Puglia. Fetițele nu au primit brățări de identificare și, la un moment dat, li s-au inversat pătuțurile, astfel că fiecare mamă a primit copilul celeilalte, potrivit La Repubblica.

Fetele au fost schimbate la naștere

Mamele, Caterina și Loreta, au plecat acasă cu fetele fără să suspecteze nicio secundă că s-a comis o gravă eroare.

Greșeala a fost descoperită mult mai târziu, în anul 2012, când una din fete s-a uitat pe Facebook și a văzut că semăna foarte mult cu mama celeilalte fete, dar și cu ceilalți membri ai familiei. Ulterior, testele ADN au confirmat că cele două au fost schimbate la naștere.

A urmat un proces lung în justiție, iar la începutul acestei săptămâni un tribunal din Trani le-a acordat celor două despăgubiri. Una din mame, Caterina, va primi o despăgubire de 215.000 de euro, la fel și soțul ei, iar cel de-al doilea copil, un băiat, va primi 81.000 de euro, pentru că nu a crescut împreună cu sora lui adevărată.

În cel de-al doilea caz instanța a acordat despăgubiri de jumătate de milion de euro pentru fata schimbată la naștere, Antonella, care a avut o viață foarte dificilă în familie și care, în final, a ajuns într-un orfelinat.


Comentarii Facebook