O româncă, arestată în Franța după ce a dat jaful anului. A furat bijuterii în valoare de peste 10 milioane de euro


O româncă a fost arestată în Franța după ce, în urmă cu câteva luni a furat, alături de o bandă organizată, bijuterii de peste 10 milioane de euro dintr-un magazin de lux din mijlocul Parisului.

Aceștia au acționat profesionist, intrând într-un magazin renumit de ceasuri și bijuterii chiar în mijlocul zilei, cel puțin unul dintre ei fiind înarmat. Hoții au sustras bunuri estimate între 10 și 15 milioane de euro, reușind să plece de la locul faptei cu ajutorul unor motociclete. 

6 persoane au fost arestate, existând suspiciunea că toată operațiunea a fost condusă de un cunoscut tâlhar, Aïssa Bendjaber, condamnat deja, în lipsă la 12 ani de închisoare, pentru un furt similar din 2016, atunci când a reușit să plece cu bijuterii de 6 milioane de euro, informează Libertatea.ro.

Printre autorii furtului se află și o româncă, singura femeie implicată în operațiune. Românca era cameristă în regiunea Ile de France şi fusese deja condamnată în lipsă la doi ani şi jumătate de închisoare pentru un jaf similar petrecut în 2014. 

Comentarii Facebook