O nouă şansă la viaţă: Un bărbat, scos de sub dărămături de salvatorii români, după 6 zile de chin. Intervenţia a durat 12 ore


Cea mai recentă misiune a salvatorilor români aflaţi în Turcia a fost un succes. După 12 ore de intervenţie, au scos de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani. 

În această dimineaţă, echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore. După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbuşite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen”, conform ISU Bucureşti- Ilfov.

În acţiunile de salvare au fost implicaţi personal medical şi voluntari turci.

La acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor internaţionale venite în sprijin.

Primele trenuri cu ajutoare pentru Turcia au plecat din Bucureşti, din Gara de Vest, noaptea trecută. 2.000 de corturi cu încălzire, 8.000 de paturi, saltele, perne și multe alte materiale atât de necesare sinistraţilor vor ajunge mâine în Turcia.


Comentarii Facebook