O monedă de argint cu valoarea de 10 lei va fi lansată de BNR în doar 5.000 de exemplare


Joi, Banca Națională a României va lansa o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I".

Aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I" din București, inscripția "ROMANIA" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2023". Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile "MUZEUL MILITAR NATIONAL", "REGELE FERDINAND I" și "100 ANI".

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Comentarii Facebook