Duminica 27 Noiembrie

O măicuță falsă a jecmănit mai mulți credincioși aflați în nevoie. A obținut 60.000 € de la o mamă disperată


O femie care s-a dat drept măicuța Filofteea a obținut 60.000 de euro de la credincioși, care sperau la ajutorul divin, folosind o singură replică. 

O tânără din Ploiești a reușit să „câștige” peste 60.000 de euro de la oameni care au crezut că aceasta le poate aduce rezolvarea problemelor, fericirea și bunăstarea în casăCristina Ghiocel s-a dat drept măicuța Filofteea pe internet și împreună cu „părintele stareț” Victor Mantu, al unei mănăstiri din Urlați au înșelat mai mulți români, unii dintre ei plecați la muncă în afara țării, folosindu-se de necazurile lor

Femeia le promitea oamenilor vindecare grabnică sau înlăturarea dușmanilor prin așa zise „lucrări” pe care le făcea împreună cu „părintele stareț”. 

Cei doi escroci îşi căutau clienţii online

Aveau un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă“. „Afacerea” le mergea foarte bine. Erau contactaţi la telefon de oameni aflaţi în situaţii de viaţă dificile. Unii dintre ei aveau copii în stare critică, alţii căutau leac pentru bolile personale.

Oamenii au ajuns să plătească mulți bani crezând în promisiunile Cristinei Ghiocel, convinşi că doar ea le mai poate rezolva necazurile.

La începutul „lucrării”, femeia le cerea oamenilor o sută de euro, însă în câteva zile ajungea să ceară toţi banii pe care oamenii erau dispuşi să-i dea. În cazul în care clienții reufzau, femeia îi amenința.

N-o să mai fiţi bine niciodată. Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…) Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun... Acum intru în lucrare”. După aceste replici, oamenii se speriau și continuau să trimită bani.

Mama unui copil bolnav a plătit 60.000 de euro

Timp de trei ani o femeie din Bistriţa a trimis prin transfer bancar sume mari de bani, ajungând în total la peste 60.000 de euro. Acestea trimitea chiar şi câte 5.000 de euro per tranzacție, ajungând să se împrumute la rude, prieteni şi bănci doar pentru a-și vedea copilul bine.

Escrocii acționau simplu - dacă nu plătești tot răul se va întoarce înapoi

Cristina Ghiocel şi Victor Mantu au fost reclamaţi la poliţie, aceștia fiind judecaţi pentru înşelăciune. Pe parcursul procesului, Victor Mantea a murit, iar procesul a încetat pentru el.

Femeia a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, la bibliotecă sau la hipodrom. Acesteia i s-a pus și sechestru pe casă pentru ca victimele să-şi poată recupera banii. Cu toate acestea, sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, potrivit adevărul.ro.


Comentarii Facebook