Vineri 2 Decembrie

O leoaică de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș a adus pe lume doi pui sub privirile a sute de vizitatori


O leoaică de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, Jenny, în vârstă de 17 ani, a adus pe lume doi pui, miercuri, 1 iunie, în fața a mii de vizitatori veniți să sărbătorească aici Ziua Internațională a Copilului. 

Leoaica a ales să rămână în centrul atenţiei şi se pare că este liniştită iar leul nu face decât să vegheze asupra lor de la distanţă şi să îi ofere protecţie pentru curioşi care încearcă să se apropie mai mult. Până în prezent au ieşit doi pui, dar nu este imposibil să se mai întâmple un miracol şi să mai dea naştere la încă doi sau trei pui. Probabil totul se datorează unei alimentaţii sănătoase şi locului liniştit unde se află amplasamentul lor natural”, a declarat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Szantho Janos.

leoaica mures pui.jpg

Acesta a arătat că sistemul olandez aplicat și la Zoo Târgu Mureș oferă posibilitate animalelor să se retragă în mediul lor de siguranță, însă leoaica a ales să rămână în padoc. 

În momentul nașterii celor doi pui, în grădina Zoologică se aflau circa 2000 de vizitatori, întrucât copiii au avut acces gratuit de ziua lor. 


Comentarii Facebook