O adevărată lecție de viață: Un român face agricultură din scaunul cu rotile. Zebby deține cea mai mare plantație de nuci din sud-vestul țării


Un tânăr de 30 de ani ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Deşi trăieşte într-un scaun cu rotile, este mai ambiţios şi mai muncitor decât oricine își poate imagina. Zebby conduce maşina, face lăcătuşerie şi, în plus, are cea mai mare plantaţie de nuci din zonă, pe care o îngrijeşte singur.

E o problemă de sănătate, e un handicap pe care eu nu-l percep aşa. Şi asta vreau să zic, de multe ori e suficient să vrei, să îţi doreşti, şi dacă ai o pasiune, şi dacă vrei ulterior o să şi poţi”, îşi începe Zebby povestea. Un accident petrecut în urmă cu opt ani l-a lăsat paralizat de la brâu în jos, dar nu l-a împiedicat să spere în continuare.

Uşor, uşor m-am adaptat, am început să devin independent. De la an la an am învăţat şi mi-am dat şi răspuns în acelaşi timp, singur”, spune Zebby.

Zebby are cea mai mare plantaţie de nuci din Clisura Dunării 

Acum, Zebby are cea mai mare plantaţie de nuci din Clisura Dunării, pe care o îngrijeşte singur. Tânărul şi-a adaptat o mașină de teren încât să o poată conduce şi munceşte aproape zilnic. Tăria de caracter a moştenit-o de la bunicul său, care l-a învăţat să nu cedeze niciodată şi să găsească soluţii în orice situaţie. 

Bunicul meu a venit cu bazinele de apă, le-am udat şi seara am rămas în bucătărie cu el şi am povestit şi mă întreabă: Mă, Zebby, ştii care-i diferenţa între tine şi tinerii din generaţia ta? Mă, tu vrei, nu poţi neapărat, dar vrei”, spune Zebby.

„Sunt alții sănătoși care nu lucrează cât el”

Sunt alţii care au picioare, au mâini şi nu lucrează cât lucrează el. Şi ambiţios, e mai ambiţios decât mine, decât toţi, noi avem picioare, dar el... aşa ceva, are şi o vie sus, s-a dus aşa în căruţ, a tăiat via, a legat-o”, spune un vecin, notează observatornews.ro

Le iau pe toate aşa cum vin, şi încerc să le despic în 4 şi să învăţ, pur şi simplu asta cu nucii, n-am ştiut, n-am ştiut absolut nimic când i-am plantat, pot să zic că n-am fost nici informat şi cumva pe parcurs m-am adaptat, am fost autodidact cel puţin cu nucii. (...) Mi-aş dori ca peste un an, doi să ajung să am producţie, să şi vând nucile”, spune Zebby.  

Până atunci, Zebby are planuri de nuntă. Se va căsători cu iubita lui în toamnă.


Comentarii Facebook