Nu vor mai exista reclame la țigări electronice. Măsuri stricte pentru protejarea tinerilor


Camera Deputaților, a aprobat un proiect de lege care interzice orice fel de publicitate audiovizuală pentru țigările electronice, incluzând aici și dispozitivele cu tutun încălzit sau cele de tip Vape.

Cu un vot de 269 de voturi "pentru", două "împotrivă" și trei abțineri, deputații au decis că "se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, țigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum și pentru pliculețele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri).

Restricții stricte în proximitatea școlilor și spitalelor Un amendament esențial al proiectului de lege prevede că publicitatea acestor produse este interzisă în incinta unităților de învățământ și a unităților de asistență medicală, precum și la o distanță mai mică de 200 de metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.

Aceasta măsură este destinată să reducă vizibilitatea și accesibilitatea acestor produse pentru tineri. De asemenea, legea extinde interdicția de publicitate audiovizuală (radio și TV) la toate produsele care conțin tutun sau nicotină. Protecția minorilor în publicații și săli de spectacole

Publicitatea pentru băuturile alcoolice, produsele din tutun, țigaretele electronice și dispozitivele pentru încălzirea tutunului este de asemenea interzisă în publicațiile destinate în principal minorilor, precum și în sălile de spectacole înainte, în timpul și după spectacolele destinate minorilor.

De asemenea, reclamele nu pot să sugereze că aceste produse au proprietăți terapeutice sau că pot rezolva probleme personale. Următorii pași legislativi Proiectul de lege pentru modificarea articolului 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 și pentru modificarea Legii nr. 148/2000 privind publicitatea a fost transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Marți, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat un proiect de lege care interzice orice tip de publicitate audiovizuală pentru țigări electronice, inclusiv pentru cele de tip Vape sau dispozitive cu tutun încălzit, conform Antena 3 CNN.


Comentarii Facebook