Notificare prin e-mail sau sms, care să avertizeze că pașapoartele sau permisele de conducere ale românilor urmează să expire. Cum va funcționa


Românii ar putea fi avertizați prin sms sau e-mail, atunci când se apropie data la care documentele lor urmează să expire, potrivit unui un nou proiect de lege. 

Conform proiectului legislativ, autorităţile vor avea obligația de a notifica titularul cărţii de identitate, paşaportului şi permisului de conducere că aceste acte urmează să expire, informează profit.ro.

Astfel, titularii documentului  vor fi informați de către serviciile publice competente de unde îşi au domiciliul sau reşedinţa, că acesta urmează să expire, înainte cu 90 de zile. 

Cetățenii vor primi notificarea prin SMS sau prin e-mail, însă dacă autoritățile nu dispun de date precum numărul de telefon sau adresa, vor trimite o notificare prin poștă, la ultimul domiciliu cunoscut al persoanei al cărei document urmează să expire. 

,,Această lege propune un sistem de avertizare care să îi notifice pe cetăţeni cu suficient timp înainte de expirarea documentelor, permiţându-le să acţioneze în timp util ca să evite situaţiile de ieşire din legalitate”, arată inițiatorii actului.


Comentarii Facebook