Duminica 2 Octombrie

Nelu Ploieșteanu, condus pe ultimul drum. Cântărețul va fi îngropat după regulile COVID


Rudele lui Nelu Ploieşteanu au ridicat trupul artistului de la INML, miercuri dimineața. Familia refuza sa îl îngroape în condiţiile impuse de autorităţi în cazul deceselor provocate de COVID-19 dar, după ce au încercat tot ce se putea, nu au reușit să obțină o aprobare pentru înmormântare după regulile creștinești.

Familia consideră că ceea ce se întâmplă este o batjocură la adresa artistului. Fiicele artistului au insistat să se recolteze probe pentru a se demonstra că trupul tatălui lor nu mai reprezintă un pericol de infectare și pentru a obține o derogare că să poate organiza înmormântarea celebrului cântăreț după datină creștină.

 Trupul neînsuflețit al artistului a ajuns acasă în jurul orei 11:00. Nu va există o slujbă cu priveghi pentru îndrăgitul cântăreț, din pricina regulilor COVID-19. Sicriul va fi dus de acasă la cimitirul Străulești.

A fost scandal la IML, când familia artistului a mers marți să ridice trupul neînsufleţit al lui Nelu Ploieșteanu

Au trecut cinci zile de când artistul a decedat, iar trupul neînsuflețit era, marți, în continuare la IML.

Familia lui Nelu Ploieşteanu a cerut ca artistului să i se facă autopsie

Cred că este o logică de bun-simţ, pe care poate să o facă şi un copil (...) Am sugerat să se facă această autopsie. Este dreptul fiecărui aparţinător să ştie şi să îşi poată înmormânta tatăl, fratele, sora, soţul, soţia, ferească Dumnezeu copilul, că au fost şi cazuri de astea, aşa cum suntem obişnuiţi, fie că suntem creştini ortodoxi, catolici, orice am fi.

Această cerere pentru autopsie, atenţie, se depunde la morga spitalului şi ajunge la un domn procuror care analizează şi aprobă sau nu. Cererea familiei a fost aprobată. Vineri seară, cadavrul este dus de la Floreasca la Institutul Naţional de Medicină Legală. De vineri seară până luni dimineaţă, nu a existat absolut nicio informaţie", a povestit Mara Bănică.

Probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive

Abia astăzi de dimineaţă la 10:30 familia a fost anunţată că probele prelevate din plămânii lui Nelu Ploieşteanu sunt pozitive.

Cinci zile, nu ştiu, nu lucrăm, nu avem voie să ne îmbolnăvim, sâmbătă, duminică, nu avem voie să murim, nu avem voie să nimic pentru că este weekend şi apoi, nu neapărat pentru că Nelu Ploieşteanu era un om atât de cunoscut, cu peste 50 de ani de carieră, mi se pare anormal, strigător la cer."


Comentarii Facebook