Ministrul Sănătății: Dacă s-au respectat restricțiile în perioada Paștelui, vârful pandemiei se va limita la 10-12.000 de cazuri


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pandemia de coronavirus este încă în pantă ascendentă, însă dacă s-au respectat condiţiile de Paşte, vârful ar trebui să se limiteze la 10.000 - 12.000 de cazuri.

Acesta a ami precizat că ar putea urma și două săptămâni în care să observăm o scădere a numărului de cazuri și de decese.

Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină. Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la sărbătorile pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul sărbătorilor pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 - 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri”, a spus ministrul Sănătăţii, aflat în Arad, potrivit Agerpres.


Comentarii Facebook