Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei”


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în 2 ani nu va mai fi nicio ”școală în România cu grupuri sanitare neconforme”.

Trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată”, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul ședinței de Guvern.

În acest moment nu se știe câte școli cu toaleta în curte sunt, dar acum 3 - 4 ani erau peste 2.000. Ministrul crede că ”dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vom rămâne cu 100 de școli”.

El speră ca în doi ani să nu mai fie nicio astfel de școală.

Pe partea cealaltă, planul pe care l-ați cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că, în urmă cu 3-4 ani, erau peste 2000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vom rămâne cu 100 de școli, e vorba de școli mici. Am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio școală în România (cu grupuri sanitare neconforme – n.red). Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care îl vom prezenta, domnule ministru, nu până la sfârșitul anului, și îmi place să cred că reprezentăm mult mai devreme. Mă angajez să prezentăm mai devreme.

Este o problema exagerată și este legată de foarte multe ori de calitatea educației, e o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată”, scrie edupedu.ro.

Comentarii Facebook