Ministrul Educației se ține de glume cu elevii care i-au făcut plângere penală: „Îmi cer scuze dacă nu știau că sunt în vacanță”


Ministrul Educației se ține de glume cu elevii care i-au făcut plângere penală: „Îmi cer scuze dacă nu știau că sunt în vacanță”. Două asociații de elevi au depus plângere penală împotriva lui Sorin Câmpeanu, pe motiv că nu pot deconta banii de pe navetă, chiar dacă elevii sunt în vacanță.

Ministrul Educației ironizează elevii care i-au făcut plângere penală. Ce s-a întâmplat

Ministrul Educației se ține de glume cu elevii care i-au făcut plângere penală. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ironizat astăzi, 20 iulie, demersul asociaţiilor de elevi care au depus plângere penală împotriva lui, spunând că îşi cere scuze acelor elevi care au uitat să sunt în vacanţa de vară şi au vrut să meargă la şcoală, dar nu au putut să deconteze transportul.

Astfel, două asociaţii ale elevilor au depus pe 20 iulie la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu, acuzându-l de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care este asigurat transport gratuit pentru elevi.

Metodologia de aplicare, întârziată

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că este vorba de o zi de întârziere, iar metodologia de aplicare a OUG 50/2021 va fi publicată astăzi.

Elevii au dreptate. Metodologia trebuia să fie promovată ieri. Va fi promovată astăzi, după ce va fi consultat Comitetul de dialog social. Au fost examene de Evaluare naţională, Bacalaureat, probleme la contestaţii, avem rectificarea bugetară. Dar, sigur, toate acestea nu sunt scuze pentru întârziere. Îmi cer scuze pentru această întârziere de o zi, pe care mi-o asum”, a declarat ministrul, la Antena 3.

Ironiile lui Sorin Cîmpeanu

În plus, Sorin Cîmpeanu a ironizat demersul elevilor care au depus plângere penală împotriva lui.

Elevii sunt în vacanţă. Îmi cer scuze acelor elevi, care nu au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. Nu dau vina pe elevi. Naveta se decontează pe perioada de cursuri. Aşa a fost întotdeauna, aşa spune legea. Perioada de cursuri s-a încheiat, sunt în vacanţă. Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola.

Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă. Eu susţin gratuitatea transportului pentru elevi”, a precizat ministrul.


Comentarii Facebook