Miercuri 24 Aprilie

Mină de război, descoperită la 80 km de țărmul românesc. Autoritățile sunt în alertă


Forțele navale românești anunță că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia.

Mina a fost observată în această dimineață, în jurul orei 08:00, de pescadorul românesc Olimpus 1, al cărui comandant a informat imediat autoritățile române. Imediat după primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiune de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina, notează Antena 3.

Azi 28.0.2022 ,ora 08:10, pescadorul Olimpus 1, pavilion România, aflat la aprox.37 Mm Est față de Midia a raportat  prezența unei mine în apropierea sa. Au fost anunțate autoritățile de cooperare: Direcția Hidrografică Maritimă, MRCC, BREO. Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanța de siguranță până la sosirea unei nave a MApN.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă. Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08:10

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieșit, la ora 08:20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, anunță Forțele Navale Române. 

Guvernul Bulgariei a atras atenţia anterior cu privire la prezenţa unor mine care plutesc în derivă în Marea Neagră, ajunse în zonă de pe ţărmul oraşului portuar ucrainean Odesa şi care pun în pericol traficul maritim. 

Comentarii Facebook