Mii de mașini de lux, inclusiv Lamborghini şi Porsche, s-au scufundat cu o navă în Atlantic


O navă de transport marfă care se îndreaptă spre SUA a fost distrusă de un incendiu devastator. Nava transporta mii de super-mașini, inclusiv Porsche și Lamborghini.

Nava Felicity Ace s-a scufundat la aproximativ 250 de mile de insulele Azore din Portugalia, în timp ce era remorcat, la doar 13 zile după ce a izbucnit un incendiu la bord, potrivit marinei portugheze.

Nava Felicity Ice s-a scufundat cu mii de mașini la bord

Un elicopter al Forțelor Aeriene portugheze i-a evacuat pe cei 22 de membri ai echipajului, când a izbucnit pentru prima dată incendiul, lăsând nava în derivă.

Nu era clar câte mașini se aflau la bordul navei, dar navele de mărimea Felicity Ace pot transporta cel puțin 4.000 de vehicule.

Producătorii de automobile europeni au refuzat să dezvăluie câte vehicule și ce modele erau la bord, dar clienții Porsche din Statele Unite au fost contactați de dealerii lor, a spus compania.

Lucrăm deja pentru a înlocui fiecare mașină afectată de acest incident și primele mașini noi vor fi construite în curând”, a declarat Angus Fitton, vicepreședinte PR la Porsche Cars North America, Inc., pentru Associated Press într-un e-mail.

Nava transporta vehicule electrice și neelectrice, potrivit autorităților portugheze. Suspiciunile cu privire la ceea ce a declanșat incendiul pe 16 februarie au căzut pe bateriile cu litiu folosite în vehiculele electrice, deși autoritățile spun că nu au dovezi solide cu privire la cauză.

Autoritățile se temeau că nava, care transporta 2.200 de tone de combustibil și 2.200 de tone de petrol, ar putea polua oceanul. Poate transporta peste 17.000 de tone metrice (18.700 de tone) de marfă.

Marina portugheză a anunțat într-o declarație că doar câteva bucăți de epavă și o mică pată de petrol erau vizibile acolo unde nava a căzut. 

Un avion al forțelor aeriene portugheze și o navă a marinei portugheze urmează să rămână la fața locului în căutarea semnelor de poluare.

Nava lungă de 650 de picioare naviga din Emden în Germania și plecase pe 10 februarie și se îndrepta către portul Davisville din S.U.A. statul Rhode Island, conform instrumentelor de urmărire a navelor online.

Nava, care poate transporta până la 4.000 de vehicule, era de așteptat inițial să sosească la Davisville pe 23 februarie.

Nava transportă în mod regulat mașini pentru Volkswagen, Lamborghini, Audi și Porsche.

Matt Farah, omul din spatele canalului de YouTube The Smoking Tire, a spus că și el avea o mașină comendată.

Am comandat un Boxster Spyder în august și am fost foarte încântat să îl cumpăr la sfârșitul acestei luni, iar acum se pare că ar putea deveni un recif artificial”, a spus Matt Farah, care conduce canalul YouTube Smoking Tire, cu peste 1 milion de abonați.

Spun asta doar pentru că știu că nimeni nu a fost rănit, ceea ce este evident mai important”, a mai precizat el.

Porsche a lansat miercuri o declarație cu privire la nava afectată.

Porsche va înlocui mașinile scufundate în Atlantic

Gândurile noastre imediate sunt la cei 22 de membri ai echipajului navei comerciale Felicity Ace, despre care toți înțelegem că sunt în siguranță și bine, ca urmare a salvării lor de către Marina Portugheză, în urma raportării unui incendiu la bord.

Credem că unele dintre mașinile noastre se numără printre marfa de la bordul navei. Nu sunt disponibile alte detalii despre mașinile specifice afectate în acest moment - suntem în contact strâns cu compania de transport maritim și vom împărtăși mai multe informații în timp util”.

Volkswagen a spus: ”Suntem la curent cu un incident care a implicat o navă de marfă care transporta vehicule ale Grupului Volkswagen peste Atlantic. În acest moment, nu avem cunoștință de răni. Lucrăm cu autoritățile locale și cu compania de transport maritim pentru a investiga cauza incidentului”.

Comentarii Facebook