Imagini cu nou-născuții din spitalul municipal din Harkov. Bebelușii sunt ținuți la subsol. „Nebunia lui Putin nu cunoaște limite”


Nou-născuții internați în spitalul municipal din Harkov au fost duși în sunsol, acolo unde există un adăpost improvizat care să îi apere de atacurile trupelor ruse. Euromaidan Press, o publicație ucraineană, a publicat un material în limba engleză, miercuri 2 martie, în care sunt expuse condițiile nou-născuților prin poze explicite. Orașul Harkov, al doile ca mărime din Ucraina, se află în adoua zi sub asediul invadatorilor ruși. 

spital5.jpg

Orașul cu o populație de 1,4 milioane de locuitori este bombardat de către armata rusă de aproape 48 de ore. În urmă cu o zi, centrul orașului a fost complet distrus, iar astăzi lupta continua printre rachete și împușcături.

Pentru a proteja bebelușii, spitalul municipal din Harkov și-a mutat activitatea la subsol, acolo unde doctorii și asistentele fac tot posibilul să îngrijească nou-născuții.

spital2.jpg

În dimineața zilei de miercuri, 2 martie, publicația Euromaidan Press a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj puternic alături de o suită de imagini grăitoare. „Bună dimineața, lume! Bună dimineața, Ucraina! Poate fi bună o dimineață când vezi sugari nevinovați și copii suferind?

spital 1.PNG

Acesta este subsolul Spitalului Municipal Perinatal din Harkov. Nou-născuți, dar și copii mai mari care sunt bolnavi au nevoie de îngrijire. Putin bombardează clădiri rezidențiale, spitale, școli, case particulare. Nebunia lui nu cunoaște limite”, au mai scris cei de la publicația ucraineană în cuprinsul postării de pe Facebook.

În imaginile alb-negru distribuite pe social media, se văd zeci de pătuțuri și asistente care muncesc neîncetat printre nou-născuți. Imaginile descriu perfect durerea din sufletul ucrainenilor, zeci de mame care plâng îngrijorate cu bebelușii strânși la piept, temându-se pentru ziua de mâine. 

În imagini mai apar și copii mai mri care depind de tratamente și nu pot părăsi spitalul pentru că astfel nu ar supraviețui. 

spital4.jpg

Comentarii Facebook