„Microbuzul pleca la 9:00, dar şcoala începea dimineaţa”. Elevul de la ţară cu 10 la BAC care făcea naveta pe banii lui


Ionuţ Mihai a terminat cu 10  Liceul „Ioan Cotovu" din Hârşova, județul Constanța, în timp ce mergea zilnic cinci kilometri din satul său până la liceu. Fiind dintr-o familie modestă, băiatul a fost nevoit să strângă bani ca să poată să ajungă zilnic la şcoală, dar a trecut cu brio de bacalaureat.

Singurul avantaj era că el nu era singur în situaţia aceasta, astfel că, împreună cu mai mulţi colegi puneau bani şi lua taxiul până la şcoală. După ce a terminat şcoala gimnazială din satul său, situat în localitatea constănţeană Ciobanu, şi-a dorit să înveţe la un liceu de renume din Constanţa, dar a decis să rămână la Hârşova, vrând să le dovedească tuturor că se poate face performanţă oriunde, scrie Adevărul

Ar fi însemnat ca la Constanţa să plătesc chirie şi am decis că pot folosi banii în alt fel, pentru meditaţii la matematică, singura disciplină la care sunt probleme în liceul meu", mărturiseşte absolventul eminent, care a luat note maxime la examenul de Bacalaureat. 

Aşa că zilnic a făcut naveta cu taxiul din satul său la Hârşova. 

Aceasta este soarta tuturor copiilor din Ciobanu care învaţă la oraş. În fiecare an suntem cam 30 de elevi şi ne cuplăm câte patru şi plătim taxiul. Există un microbuz, dar care pleacă la ora 9.00, ori programul nostru începe la ora 8.00", spune Ionuţ, pentru sursa citată.

Ionuţ este olimpic la Biologie şi Română   

Ionuţ Mihai este olimpic la Biologie şi la Limba şi literatura română. O altă mare pasiune de-a sa este literatura. În gimnaziu s-a calificat de două ori la Olimpiada naţională de Limba şi Literatura Română. Din toamnă, elevul eminent din Constanţa va urma cursurile Facultăţii de Medicină „Carol Davila" din Capitală, la care are loc asigurat, fiind olimpic la biologie.

Comentarii Facebook