Luni 6 Decembrie

Medicii sunt în ALERTĂ. A apărut o nouă tulpină COVID românească: N-am vrea să mai aparem în lumea medicala cu altă BILĂ NEAGĂ


O nouă tulpină românească și-a făcut apariția, după ce au constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezinta în triaj… cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici.

Discutam undeva intre 3 până la 5 l de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne-am dori să mai aparem și din acest punct de vedere în lumea medicala cu o tulpina românească.

Acest semn e mai mult decât îngrijorător și anume necesarul crescut de oxigen într-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de întrebare. Poate e aceeași tulpină Delta, dar și-a schimbat tipicul sau discutam despre o alta tulpina așa acum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților”, a explicat medicul Florin Roşu, manager spitalului de boli infecțioase din Iași, conform Antena 3

Comentarii Facebook