Mai mulţi copii au ameninţat că se sinucid după ce le-au fost închise conturile unui joc online jucat de milioane de utilizatori


Poliția Română și psihologii trag un semnal de alarmă asupra unui fenomen îngrijorător care s-a extins în timpul pandemiei. Sunt copii care au ameninţat că se sinucid după ce le-au fost închise conturile unui joc online, care are milioane de utilizatori. 

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat sâmbătă, pentru Digi24, că și în România s-a înregistrat o amenințare de suicid în județul Buzău.

Poliția a intervenit la timp, a luat măsuri, nu s-a impus nicio altă măsură. De atunci nu am mai avut niciun caz.

Noi am fost contactați printr-o alertă prin centrul de cooperare internațională, ni s-a sesizat că pot există alte amenințări cu suicid de la minori care joacă jocuri online și pot fi blocați. Poliția a contactat inspectoratele școlare și a trimis recomandări cadrelor didactice și părinților pentru a preveni eventuale cazuri negative

În ele se transmitea că atunci când jucătorii pot fi blocați pot recurge fiind implicați emoționali la gesturi necugetate.

În acest sens am transmis să se vorbească cu părinții și cadrele didactice cu privire la riscurile la care se expun copiii. Principala recomandare e să fie atenți la cum își petrec copiii timpul", a declarat Romanescu.

Poliția a transmis, vineri, către Inspectoratul Școlar București o adresă în acest sens.  

Cazul la care a făcut referire Ciprian Romanescu s-a petrecut în octombrie a anului trecut. Atunci, un copil în vârstă de 12 ani din Buzău a ameninţat pe o platformă de jocuri online (Roblox) că se sinucide, după ce contul de joc i-a fost închis de administratorul platformei pe motiv că băiatul a avut discuţii în contradictoriu cu un alt jucător online. Cei care gestionează site-ul au anunţat atunci Interpol Washington.

Cu ajutorul celor de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol dar şi al poliţiştilor buzoieni şi al parchetului băiatul a fost depistat şi audiat în prezenţa tatălui şi consiliat apoi cu privire la riscurile şi responsabilităţile legate de mediul online.

După acest incident, Poliţia Română a realizat o campanie de informare pe Facebook legat de acest aspect, printr-un mesaj informativ numit "Voi ştiţi ce face copilul vostru în mediul online?".

Comentarii Facebook