Jumătate din ţară, sub cod galben de ninsori şi viscol. Anunţul făcut de Alina Şerban, metorolog ANM


Jumătate din ţară se află sub cod galben de ninsoare şi viscol. Ninsorile au acoperit foarte multe judeţe, iar în unele locuri, stratul de zăpadă a depăşit un metru.

Se circulă greu pe drumuri, iar vântul care bate cu putere aduce zăpada pe carosabil, iar maşinile înaintează cu greutate.

Probleme majore din cauza zăpezii sunt şi în staţiunile de pe Valea Prahovei.

De exemplu, la Sinaia autorităţile au blocat drumul spre cota 1.400, iar instalaţiile de cablu au fost oprite, deoarece totul a îngheţat.

După ninsorile abundente gerul se va instala în toată ţara.

Meteorologii anunţă că, în anumite zone, temperaturile vor scădea până la -16 grade Celsius, pe timpul nopţii.

Anunţul făcut de Alina Şerban, metorolog ANM

Meteorologul Alina Șerban a explicat în direct la Antena 3 la ce să ne așteptăm în următoarele zile.

Sistemul acesta care a determinat precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi, în consecinţă depunerea unui strat de zăpadă în vestul şi nord-vestul teritoriului, pe parcursul zilei de astăzi este în diminuare şi în restrângere ca arie, astfel încât vom mai regăsi ninsori în centrul ţării, în Transilvania şi în zonele montane. În partea de sud-vest, în sudul teritororiului, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie. Acestea de altfel, în restrângere pe parcursul zilei şi în extindere spre seară şi în noaptea care urmează. Ceaţa va persista până la jumătatea zilei în judeţele din sudul şi sud-estul teritoriului, acolo unde avem multe zone cu vizibilitate mult redusă.

Cum va fi vremea de săptămâna viitoare

Într-adevăr, săptămâna care urmează va fi sub influenţa unei mase de aer foarte rece ce va determina o scădere treptată a valorilor termice, astfel încât aceasta se va resimţi cel mai bine pe la mijlocul săptămânii, miercuri, joi, când temperaturile minime vor caracteriza o vreme geroasă, respectiv valori de -10 şi sub -10 grade, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului", a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

Comentarii Facebook