Kremlinul a făcut public scenariul în care vor fi folosite armele nucleare


După aproape o lunăde la izbucnirea războiului din Ucraina, cele mai negre scenarii nu par să aibă un sfârșit prea curând. Oficialii de la Kremlin sunt siguri că vor câștiga acest război, chiar dacă trupele ruse par a rămâne pe loc, iar militarii ruși nu mai luptă cu aceeași putere ca la început. Armata rusă are acum o grijă în plus: securitatea Rusiei, pe care au afirmat că o vor păzi, chiar dacă acest lucru înseamnă folosirea armelor nucleare. 

Dacă există o ameninţare pentru ţara noastră, atunci acestea ar urma să fie folosite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov. Declaraţia şocantă a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-un interviu realizat de o jurnalistă CNN International. „Nu, Putin nu este supărat pe ucraineni. Şi nimeni de aici, din Rusia, nu este supărat pe ucraineni. Este supărat pe acei oameni din Ucraina, care vor să facă parte din NATO şi care vor să bombardeze cu rachete nucleare pe teritoriul Rusiei. Şi este supărat pe acei oameni din Ucraina care le interzis oamenilor să vorbească rusă în ţara lor, inclusiv ruşilor care locuiesc în Ucraina de ani întregi”, a mai declarat Peskov.

Au trecut patru săptămâni de război și ucraineni încă rezistă

După 4 săptămâni de război, ucrainenii încă rezistă atacurilor. Imagini din satelit au suprins Mariupolul, aşa cum nu a fost văzut niciodată. Oraşul odată prosper a ajuns să fie numai scrum din cauza bombardamentelor. Şi pe zi ce trece, dispare uşor de pe faţa pământului, cu fiecare nouă ofensivă. „Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile”, a declarat ambasadorul Rusiei în SUA, Gennadi Gatilov. Oamenii caută să scape, iar cei care nu reuşesc rămân în oraş, în cele mai cumplite condiţii. Mariupol este atacat şi de pe mare, cu rachete de croazieră lansate de pe navele din Marea Azov şi chiar de cele din Marea Neagră.

În prezent, în Mariupol trăiesc în jur de 100.000 de oameni în condiții inumane, sub asediu complet, fără hrană, apă și medicamente, sub bombardamente constante. Cu toate acestea, am reușit în continuare să evacuăm 7.026 de locuitori din Mariupol”, a declarat Volodimir Zelenski. 121 de copii au fost ucişi în lupte, iar mai bine de 150 au fost răniţi, spun oficiali ucraineni. Şi la Kherson, singurul oraş mai important ocupat de invadatori, localnicii care nu li se supun sunt ameninţaţi cu deportarea. Tot în sud-estul Ucrainei, ruşii sunt acuzaţi că au răpit aproape 2400 de copii ucraineni pe care i-au dus dincolo de frontieră. Însă Kremlinul pune aceste acuzaţii pe seama fake-news-urilor.

Dimitri Peskov: „Trăim într-un război al știrilor false”

Credeţi-mă, nu trăim doar în preajma unei operaţiuni militare, ci si sub ameninţarea unui război informaţional sever, un război al ştirilor false”, a mai spus Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Însă armata rusă pare să fie la capătul puterilor. Analiştii occidentali avertizează că forţele Rusiei se situează încă la aproape 90 la sută din potenţialul lor maxim. Fără mâncare, fără haine şi fără pic de siguranţă în ziua de mâine. Aşa luptă soldaţii ruşi de 28 de zile. Însă oficalii de la Kremlin sunt optimişti şi convinşi că vor duce lupta mai departe.


Comentarii Facebook