Klaus Iohannis a jucat golf lângă Cluj, după ce s-a întors din Egipt. A neglijat comemorarea a 6 ani de la Colectiv


Președintele Klaus Iohannis s-a întors din Egipt și s-a dus, sâmbătă, 30 octombrie, la golf, lângă Cluj, la Pianu de Jos, județul Alba.

Administrația prezidențială nu a răspuns până la ora publicării articolului la întrebarea adresată de G4Media.ro. Nici administratorul terenului de golf, Werner Keul, nu a răspuns. Keul, un apropiat al președintelui și om de afaceri din Sibiu, s-ar fi aflat și el sâmbătă la terernul de golf al clubului pe care îl conduce.

În luna septembrie, Klaus Iohannis îi îndemna pe toți românii să joace golf

Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a declarat președintele în luna septembrie, tot la Pianu de Jos.

Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf "Profesor Paul Tomiţă" a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

Zi tristă pentru România: Șase ani de la Tragedia Colectiv. „Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată”

Au trecut șase ani de la incendiul din Clubul Colectiv, cel mai grav din România ultimilor 31 de ani, în urma căruia 64 de persoane, majoritatea tineri, și-au pierdut viața, într-o tragedie care a zguduit țara și a șocat o lume întreagă.

În urma incendiului au decedat 64 de persoane. În afară de cei 26 de tineri decedați în interiorul clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Povestea Colectiv nu se va încheia vreodată. Cine crede că povestea Colectiv se va încheia, se înșeală! Mi-am dorit să se obțină un singur lucru: Colectiv să nu se mai repete! Sau dacă se repetă, pentru că incendiile nu le putem opri, atunci tragedia din spitale să poată fi evitată. (…) Povestea Colectiv se va încheia numai atunci când vom ști să tratăm arșii în România. Până atunci nu se va încheia”, a declarat Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, care s-a stins din viață la numai 22 de ani, în noaptea tragică de 30 octombrie 2015, potrivit RoHealthReview.

Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară de după anul 1989, depășind după numărul de decese accidentul aviatic de la Balotești din 1995 în care au murit 60 de persoane.

Comentarii Facebook