Miercuri 24 Aprilie

Johnson & Johnson a oprit temporar fabricarea serului anti-Covid. Compania lasă semne de întrebare


Johnson & Johnson a închis singura fabrică ce producea loturi utilizabile ale vaccinului său Covid-19, la sfârșitul anului trecut, a relatat New York Times.

Oprirea fabricii din Leiden este temporară, urmând ca peste câteva luni să reînceapă producția vaccinului, declară reprezentanții companiei. Nu este pe deplin clar dacă pauza a avut vreun impact asupra livrărilor de ser, a adăugat ziarul. 

Deși au fost solicitate explicații, compania nu a răspuns imediat comentariilor.

Fabrica, din orașul olandez Leiden, a început în schimb să producă un vaccin experimental menit să protejeze împotriva unui alt virus. Compania nu a vrut să comunice (deocamdată) mai multe detalii despre fabricarea acestui nou ser. 

Producătorul de medicamente, Johnson & Johnson, a prognozat luna trecută vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari pentru vaccinul împotriva Covid-19 pe anul 2022. De asemenea, compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari în anul 2021, ratându-și astfel propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari. 

Conform New York Times, nu se știe cu exactitate dacă motivul economic este sau nu adevărata cauză a stopări producției serului anti-Covid. 

Comentarii Facebook