Jandarmul din Legiunea străină, care i-a pus la punct pe bombardieri pe plajă, e soţ model şi tată a trei copii


Ionuț Niță, jandarmul care a impresionat o țară întreagă cu intervenția de pe plaja din Mamaia, este un soț model și tată a trei copii. 

Ionuț a stat timp de 5 ani în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze, dar a revenit acasă pentru a-şi întemeia o familie.Ionuţ şi Olimpia cresc acum trei copii. 

Ionuș Niță a spus că apelează la pumni doar când nu se poate altfel, dar are un singur sfat pentru tânăra generaţie. 

Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demonstrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă”, spune Ionuț Niță pentru Observator.

Acesta a precizat că în ziua incidentului violent a acţionat calculat. Legea permite unui jandarm să apeleze la forţă fizică dacă agresorii nu se opresc la somaţia verbală. ”În primul rând trebuie să înţeleagă că atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, nu sunt acolo pentru a face legea cu pumnul”, spune Ionuț Niță, jandarmul-erou de la Costineşti.

Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar. Şi că nu se putea altfel. Pentru că ştiu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluţioneze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna”, a spus și Olimpia, soția lui Ionuț Niță.

Jandarmul erou a fost jucător de rugby, un sport de la care a învățat că trebuie să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău, spune Ionuț Niță, jandarmul eroul de la Costineşti

Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noştri, să avem grijă să îi educăm, pentru că generaţiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta şi să facă parte dintr-o societate cu adevărat sănătoasă”, spune Olimpia, soția lui Ionuț Niță.

Indivizii care au provocat scandalul de aici, de pe plaja de la Costineşti, sunt anchetaţi sub control judiciar pentru ultraj, lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Au antecedente penale şi riscă închisoarea. Jandarmul, pe de altă parte, trebuie să dea explicaţii în cazul unei anchete interne a Jandarmeriei. Cel mai probabil, nu va fi sancţionat.

Comentarii Facebook