Vineri 28 Februarie

Iohannis crede că majorarea salariului minim este o necesitate


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că majorarea salariului minim este o necesitate.

Șeful statului a discutat cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară.

Mi-au prezentat câteva date, abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat şi despre salariul minim. Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar rectificarea e obligatorie", a declarat Klaus Iohannis.

Mi-au prezentat câteva date, abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat şi despre salariul minim”, a mai adăugat şeful statului, precizând că majorarea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, ci este şi o necesitate.

Comentarii Facebook