Infractorii exploatează o nouă escrocherie, prin telefon! Metoda „Mă auziți?” face ravagii/Motivul pentru care nu este bine să răspundem cu „DA”


Infractorii cibernetici devin tot mai inventivi în metodele lor de a păcăli și de a exploata oamenii. Acum au ajuns să exploateze o nouă escrocherie, prin intermediul unui simplu apel telefonic, care se distinge prin caracterul său deosebit de subtil și înșelător.

În România, în ultima vreme, atacurile cibernetice au atins un nivel fără precedent, iar fenomenul devine din ce în ce mai îngrijorător.

Hackerii au început să aplice tehnici de manipulare fie prin intermediul email-urilor, mesajelor, rețelelor sociale sau chiar prin inițierea de apeluri telefonice. Acum, o nouă metodă de escrocherie face ravagii printre necunoscători.

Noua metodă „Mă auziți acum?” folosită de infractori

Noua escrocherie începe cu un simplu apel telefonic din partea unui necunoscut. La început, apelul pare unul inofensiv, în care persoana care sună, adesea cu ajutorul unui sistem automat, pune o întrebare simplă: ”Mă auziți?”

De cele mai multe ori, suntem tentați să răspundem cu ”DA”. Cu toate acestea, este important să nu facem asta atunci când primim un apel telefonic suspect, asta pentru că escrocii se folosesc de acest răspuns.

Mai exact, apelul este înregistrat și folosesc răspunsul afirmativ pentru a pretinde în mod fals autorizația victimei pentru tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost, de fapt, de acord, notează Ziarul Profit.ro.

Specialiștii avertizează cu privire la această înșelătorie și îi sfătuiesc pe toți cei care primesc un astfel de telefon să închidă imediat fără a da niciun răspuns și să blocheze numărul de telefon.

Comentarii Facebook