Începe școala! Cât îi costă pe părinţi rechizitele pentru noul an şcolar


Ne apropiem cu pași repezi de începerea anului școlar iar părinții și copii înarmați cu listele de cumpărături au ajuns deja in magazine.

Cei mai mulți dintre părinți au declarat că cheltuie suma medie de 500 de lei pe rechizite.

Conform legii educației, accesul la Educație este gratuit în România, însă bugetul pentru a trimite un copil la școala este tot mai mare iar prețurile rechizitelor au crescut considerabil.

Potrivit unui studiu prețurile rechizitelor sunt cu 15 la sută mai mari în acest an, iar o familie cu doi copii ar trebui să economisească 375 de lei pe luna timp de 13 luni, pentru a acoperi cheltuielile.

"Abia am început, până acum vreo 700 de lei, dar mai urmează.", a declarat un părinte pentru Observator. 

Pe lângă cheltuielile cu rechizitele se adaugă și hainele pentru școală, echipamentul sportiv, caserole pentru mâncare, și gadgeturile. 

,,Aproape de dublu a fost anul acesta cheltuiala cu începutul de an şcolar, pe lucruri necesare, nu pe fiţe. Pentru un părinte poate veni cu presiunea că nu ştii cum să faci să scoţi banii respectivi. Eu am varianta întotdeauna, mai ales peste vară pentru copiii mari, să economisească, să contribuie la începutul de an scolar. O educaţie financiară şi pentru ei."  a declarat un consilier școlar.


Comentarii Facebook