Miercuri 24 Aprilie

”În ce lume de rahat trăim?”. Un bărbat nevăzător a fost ocolit de șoferi pe o șosea și nimeni nu l-a ajutat


Un bărbat nevăzător a stat zeci de minute pe șosea din județul Galați, fără ca un șofer să oprească și să-l ajute.

Săracul nu avea nici cea mai mică idee că aștepta în mijlocul benzii de circulație”, a povestit un participant la trafic, care a oprit și l-a ajutat cu transportul.

Băăăăă... (altfel nu mă pot exprima)... în ce rahat de lume trăim? Să vezi un om cu un carton în mână pe care scrie ORB, în mijlocul unei benzi de circulație al unui drum european, și să treci nepăsător? Omul ăla putea fii spulberat de un vehicul în orice moment... Avea aproximativ 30 de minute de când stătea săracul ”la ocazie” în mijlocul drumului și toți îl ocoleau (limita de viteză acolo era de 100 km/h). Dânsul mi-a spus că avea 30 de minute de când stătea în soare, în acel punct... Să va fie rușine zecilor de șoferi ce ați trecut și nu l-ați ajutat... Săracul nu avea nici cea mai mică idee că aștepta în mijlocul benzii de circulație... L-am dus pe acel om unde avea nevoie…”, a scris pe Facebook șoferul, care l-a ajutat în cele din urmă pe bărbatul nevăzător.

România are 50.000 de nevăzători, pentru care orașele și satele sunt niște imense capcane, pline de gropi, trotuare înalte sau semafoare fără semnale acustice.

România este una dintre cele mai neprietenoase țări din Uniunea Europeană pentru persoanele cu dizabilități.

Comentarii Facebook