Imaginile terorii din Ucraina, nicio clădire nu a rămas intactă în Mariupol. Lașii soldați ruși nu luptă cu armata ucraineană, ci cu civilii


Înțelegând că nu va există posibilitatea unei victorii rapide prin confruntarea directă a armatei ucrainene, forțele militare rusești încearcă să distrugă civilii neajutorați. În orașul Mariupol, din regiunea Donețk, ca urmare a acțiunilor invadatorilor ruși, nici măcar o clădire nu a rămas intactă. 

Distrugerile teribile însă, nu sunt cea mai mare problemă. De câteva zile, ocupanții ruși îi țin captivi pe cei aproximativ 400.000 de civili rămași în orașul Mariupol. Orașul are nevoie disperată de un coridor umanitar și de evacuare, însă rușii refuză să deschidă un coridor umanitar. 

Orice război are reguli, reguli stabilite prin Convenția de la Geneva, rolul lor nu este să oprească războiul, ci să minimizeze suferința pe care conflictul o provoacă. Dacă statele sau indivizii implicați în război, nu le respectă, aceștia pot fi acuzați de crime de război. Separarea este principala regulă a războiului, trebuie să se facă o distincție clară, între obiectivele militare și populația civilă. Rușii nu au ținut cont de aceste reguli, de la începerea războiului din Ucraina, în Mariupol au fost bombardate inclusiv spitale și cartiere rezidențiale. De asemenea, au fost blocate ajutoarele umanitare. 

mariupol.jpg

Noi, ca autorități ale orașului, vrem un lucru. Să deschidem un coridor umanitar și să putem livra ajutor umanitar acolo. Încercăm să-l livrăm acolo de 11 zile! Ultimul nostru convoi umanitar a fost pe drum de patru zile, iar rușii nu îl lasă să vină la Mariupol. Și sunt autobuze. Suntem gata să evacuăm trei mii de oameni în fiecare zi. Nu ne dau voie. Care este calea de ieșire? Dă-ne posibilitatea să aducem ajutor umanitar și scoateți-i pe toți cei care vor să plece. Suntem pregătiți să o facem. Ei nu vor să ne lase”, a spus viceprimarul orașului Mariupol, Serghei Orlov, într-un interviu pentru Forbes Ucraina.

Dându-și seama că nu va mai exista victorie într-o confruntare directă cu armata ucraineană, ei încearcă să forțeze un fel de capitulare prin astfel de sacrificii și distrugeri teribile. Prin distrugerea civililor, a infrastructurii. Ei nu sunt în război cu armata Ucrainei, ci cu populația”, a mai adăugat Orlov. 

Comentarii Facebook