VIDEO - Imagini spectaculoase cu o balenă care sare din apă şi aterizează peste o barcă, sub privirile martorilor fascinaţi


Imagini desprinse parcă din filme: o balenă cu cocoaşă sare din apă şi aterizează peste o ambaracţiune, în largul coastei americane, în Plymouth, Massachusetts. Scenele au fost surprinse într-un videoclip fascinant, care i-a încântat pe cei pasionaţi de viaţa acvatică. Asta mai ales că nimeni nu a fost rănit în incident.

Saltul unei balene cu cocoaşă, care s-a avânatat din apă şi a aterizat direct peste o barcă, i-a impresionat pe cei care au văzut imaginile desprinse parcă dintr-un film. Incidentul, care s-a petrecut duminică, 24 iulie, în Plymouth, Massachusetts, nu a avut urmări grave: nu a fost înregistrată nicio victimă, spun autorităţile citate de NBC Boston. În schimb, mărturie rămân filmările şi fotografiile, care surprind momentul fascinant.

Saltul balenei, filmat de martori. Totul putea sfârşi dramatic

Totul s-a întâmplat în jurul orei 10 dimineaţa, în largul coastei americane, în zona plajei White Horse. Ambarcaţiunea, care măsoară puţin peste CINCI metri în lungime, nu a suferit mari stricăciuni, deşi uriaşul mamifer marin a aterizat chiar peste ea. Surprinzător, continuă să plutească şi poate ieşi în siguranţă pe apă, asigură navigatorii şi Paza de Coastă. „Barca s-a aflat într-un loc bun, la un moment nepotrivit. Lucrurile ar fi putut sfârşi dramatic pentru toţi cei implicaţi”, spune Chad Hunter, căpitan de port. „Copiii adoră să se aplece peste marginea bărcii, ca să privească peştii. Au avut un mare noroc, nimeni nu a fost rănit. Un astfel de incident e destul de rar, dar poate fi extrem de periculos”, a adăugat el.

Comentarii Facebook