Miercuri 24 Aprilie

IMAGINI ȘOCANTE! Cadavrele soldaților și civililor din Mariupol, Ucraina, coborâte în gropi comune


O serie de fotografii tulburătoare au fost publicate de către un jurnalist ucrainean. Fotografiile dureroase arată cum zeci de trupuri sunt lăsate într-o groapă comună din orașul asediat Mariupol din sudul Ucrainei.

Imaginile publicate de „Associated Press” arată un grup de bărbați, unii îmbrăcați în salopete sau costume de protecție albastre, punând cadavre într-un șanț săpat la marginea orașului, într-un cimitir. În câteva fotografii se observă că unele cadavre sunt puse în saci de plastic, dar altele sunt pur și simplu învelite în ceea ce par a fi pături

1.300 de civili au fost omorâți de armata rusă în orașul Mariupol

Orașul este atacat de zile întregi, bombardat și izolat de forțele ruse. Cel puțin 1.300 de civili au fost uciși în Mariupol de la începutul invaziei ruse, a declarat miercuri, 9 martie, un consilier al primăriei orașului.

Locuitorii au rămas de mai bine de două zile fără apă și electricitate, iar marți, 8 martie, ministrul de Externe al Ucrainei a acuzat Rusia că a comis crime de război, ținând „ostatici” aproximativ  300.000 de civili, căci războiul i-a făcut ostatici și pe cei care s-au izolat în subsolurile orașelor bombardate, nu doar pe cei capturați de armata rusă.

mariupol.jpg

Sursa Foto: CNN

„Într-adevăr, încă nu putem calcula câți morți avem, atât știm, că sunt de trei până la patru ori mai multe persoane decedate față de zilele trecute. Nici măcar nu putem număra câți oameni pe străzi au fost uciși de bombardamente și artilerie”, spune viceprimarul lui Mariupol, Serghei Orlov citat de CNN. „Nu știm câte, pentru că nu putem aduna toate cadavrele și nu le putem număra de frica bombardamentelor de pe străzi”.

Pentru a face față numărului mare de cadavre, muncitorii orașului au săpat un șanț adânc de peste 22 de metri în interiorul unui cimitir și au depus trupurile soldaților și civililor care fuseseră uciși în timpul atacurilor repetate ale forțelor ruse.

Evgeniy Maloletka, un fotoreporter de la AP care a surprins scena, a spus că unele dintre cadavre sunt „aduse învelite în covoare sau pungi de plastic”. „40 au venit marți, încă 30 până acum, miercuri”, a adăugat el „și încă mai vin”, relatează CNN


Comentarii Facebook