Imagini de GROAZĂ din India. Morții de COVID sunt arși în parcarea crematoriilor, în masă - VIDEO REPORTAJ DW și CNN


Oamenii din India sunt incinerați în parcările crematoriilor, pentru că nu mai este timp și spațiu. India trece printr-o criză umanitară, după ce pandemia COVID-19 face ravagii, peste care oamenii nu mai au credință că vor trece fără ajutor internațional. 

Un reportaj DW (Deutsche Welle) prezintă un oficial de la un crematoriu care spune că 50% dintre morți nu sunt înregistrate de guvernanți ca fiind din cauza COVID-19. ”ONG -ul nostru merge în casele victimelor care au murit de COVID-19 și îi aduce aici pentru a fi incinerați. Guvernul îi numără ca fiind morți din cauza COVID-19 numai pe cei care au murit în spitale”, a spus acesta. 

Spitalele nu mai au oxigen. Dr. Gupta - director medicat spital, Delhi: ”Dacă cineva moare aici, știi că a murit pentru că nu a fost oxigen pentru el. Nu pot descrie ce simțim. Îți vine să plângi, te simți neputincios”, scrie Digi 24.

Vedika Sud - reporter CNN: ”Focurile vor continua să ardă întreaga zi până se lasă noaptea. Creșterea numărului de cazuri este atât de mare încât familiile trebuie să stea la coadă pentru a-și arde morții. Oamenii așteaptă afară pentru a putea îndeplini ultimele ritualuri pentru membrii familiei care au murit de COVID”.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește cu câte un milion la fiecare trei zile și zilnic sunt declarați câte 2 - 3.000 de morți. Experții spun că numărul real al cazurilor ar putea fi de până la 30 de ori mai mare.

Vedika Sud - reporter CNN: Sunt acum la un alt crematoriu, în sudul orașului Delhi. Vedeți aici în jur de 50 de oameni care încearcă că pregătească sute de noi platforme pentru ruguri. Contruiesc în grabă un crematoriu pentru a face față creșterii exponențiale a numărului morților.

În fața pericolului, oamenii nu par să aștepte rugăminți pentru a se vaccina, dar nu sunt suficiente doze pentru toți.

Guvernul din India a declarat în februarie victoria asupra virusului și a permis din nou adunările mari de oameni, precum festivalurile religioase și mitinguri politice pentru alegerile care au loc în câteva dintre statele indiene. 

Comentarii Facebook