Duminica 28 Aprilie

Godină îl apără pe Dorian Popa, ajuns la ananghie: ”Românul vrea să te vadă că ești la fel de jos ca el. Față de el, mulți nu au construit niciun coteț”


Dorian Popa, depistat drogat la volan, a fost criticat de toată lumea, în principal pentru că este văzut ca un idol al tinerilor.

Polițistul Marian Godină i-a sărit în apărare lui Dorian Popa, acuzând ipocrizia românilor, care au comparat situația acestuia cu cea a înotătorului David Popovici, care aștepta autobuzul în stație fără a fi schimbat de succesul fulminant pe care l-a avut. 

Nu cu mult timp în urmă, probabil că au trecut doar câteva zile, devenise virală postarea unui ins care făcea o paralelă între niște fotografii în care apăreau David Popovici, Dorian Popa si Selly, primul într-o stație așteptând autobuzul, următorii doi lângă niște mașini foarte scumpe. După cum apărea în descrierea postării, ni se prezenta astfel normalitatea, prin David Popovici care circulă cu autobuzul, în antiteză cu grobianismul, cocalarismul și nemunca, prin cunoscuții Selly și Dorian Popa.

Mii de aprecieri adunase acea postare. Mii de ipocriți dăduseră like pozei cu David Popovici. Spun ipocriți pentru că, deși îmi voi atrage multe critici, afirm cu tărie că cei mai mulți nu au apreciat modestia campionului, ci faptul că el, deși campion mondial, a rămas ca ei. Merge cu autobuzul, mănâncă din caserolă, e la fel ca noi. Asta le-a plăcut celor mai mulți dintre privitori”, a scris Godină.

Marian Godină a vorbit și despre celebra poza cu neurochirurgul Leon Dănăilă care fusese surprins în metrou și era lăudat pentru că e om modest, nu pentru că este un mare neurochirurg.

Că era unul dintre cei mai buni neurochirurgi nu era chiar așa important, ci faptul că trăia ca ei, ca cei care nu au reușit vreodată să își depășească condiția și care preferă mai degrabă să-i vadă pe alții că-s la fel de jos ca ei, decât să facă ei ceva ca să urce. Mai ușor și mai confortabil să-i tragă în jos sau să-i țină acolo pe alții, decât să urce ei.

Că David Popovici emană modestie și bun simț prin toți porii e ușor vizibil, dar asta nu înseamnă că dacă l-am vedea în vreun bolid de lux ar trebui să-i scadă cu ceva meritele. Cu toate astea, îmi aduc aminte comentariile pe care le-a primit la o postare în care își anunța un nou sponsor. Mi-a fost și rușine să le citesc pe toate, oricum erau previzibile. David uitase pentru o clipă că trebuie să rămână sărac.

Revenind la ceilalți doi, că le place unora sau nu le place (nici mie nu-mi plac) sunt persoane care au făcut bani plecând de la zero și prin muncă. Dacă cineva crede că e ușor să faci ceea ce fac cei doi, mă întreb de ce nu se apucă de făcut la fel și să înceapă să facă bani. Pentru mulți, munca e doar cea fizică, eventual cu sapa și târnăcopul. Și pentru că despre Dorian Popa e ziua de azi, pot spune că nu-l urmăresc, nu e genul meu de conținut ceea ce face el. Nu am schimbat niciodată nicio vorbă, l-am văzut însă la un podcast și nu pot spune că mi-a displăcut. Cert e că omul ăla a muncit enorm pentru tot ce are, chiar dacă unii, cei mai mulți din invidie, îl trimit la muncă și jubilează acum când a fost prins drogat la volan. Ăla face case, în timp ce alții nu au făcut în viața lor un coteț de găini.

Sunt fericiți, se simt răzbunați acum și au motive să dea în el din toate direcțiile, asta deși și-ar da oricând viața lor pe-a lui. M-a uimit azi o cunoștință a mea care îmi împuia capul de fiecare dată cu Dorian Popa, cât e de bun, de harnic, cum ar vrea să ajungă ca el și care azi a postat cu fericire un text ironic la adresa lui. Nu-s genul care să mai dea un picior celui care deja e făcut KO, așa că nu o să mă apuc de făcut morală și mă rezum doar la atât: Păcat de toată munca aia a lui de care și-a bătut joc”, a încheiat Godină postarea lui.

Ce a spus mama lui Dorian Popa, după ce fiul ei a fost prins drogat la volan: ”Viața merge mai departe”

Comentarii Facebook