Fraţii Tate, reţinuţi din nou! Sunt acuzați de infracțiuni sexuale pe teritoriul Marii Britanii


Frații Tate au fost reținuți din nou seara trecută, de la reședința lor din Ilfov, la solicitarea autorităților din Marea Britanie într-un dosar privind o serie de infracțiuni sexuale.

Poliția a confirmat marți dimineață reținerea celor doi frați Andrew și Tristan Tate. 

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii. 

Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză. Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Arestul D.G.P.M.B.”, se arată într-un comunicat remis marți dimineață de Poliția Română.

Amintim că, în iunie 2023, cei doi fraţi au fost trimişi în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată. 

„Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi doi cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată (faţă de fiecare inculpat în parte au fost reţinute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale şi, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, instigare la lovire sau alte violenţe şi lovire sau alte violenţe. În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane”, anunţa DIICOT. 

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au identificat şapte femei care „au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”. 

„Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT. 

Fraţii Tate au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi, după ce în 29 decembrie 2022 au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele deţinute de ei, dar şi de cele două complice ale lor. Ulterior, la începutul lui ianuarie, au avut loc alte 7 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova în dosarul în care ei sunt cercetaţi. În aprilie 2023, cei doi au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar în august 2023, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu controlul judiciar.

Comentarii Facebook