FOTO - Un bărbat de 52 de ani a traversat înot Marea Roșie, printre rechini și valuri uriașe


Lewis Pugh este un înotător de anduranță, obișnuit să abordeze condițiile extreme în unele dintre cele mai îndepărtate oceane ale lumii. Înaintea acestei performanțe, el a înotat în cele mai reci ape de pe glob. De aceasta dată el a ales Marea Roșie, unde temperatura apei depășea uneori 30 de grade, scrie CNN Sport. Maratonul a durat 16 zile, a început de la insula Tiran din Arabia Saudită și s-a încheiat cu succes în Hurghada, Egipt.

Lewis Pugh a înotat în total 123 de kilometri. Pe parcursul maratonului a fost urmat a înfruntat valuri puternice și temperaturi mari. Au fost zile când apa avea chiar și peste 30 de grade Celsius, a povestit el după ce a încheiat fabuloasa cursă. A înotat la câțiva metri de rechini, printe valuri uriașe, dar și printre petrolierele pe care le-a întâlnit în calea sa, în Golful Suez.

lewis 3.jpg

„În fiecare zi, aceste valuri se prăbușeau împotriva mea... Pur și simplu îmi răsucea corpul înapoi și înainte, înapoi și înainte. O provocare semnificativă”, a povestit el pentru CNN Sport.

În Marea Roșie există 40 de specii de rechini, iar cele mai periculase sunt ciocanele, vârfurile albe oceanice, vârfurile negre oceanice și rechinii tigru”, a explicat el. Pe tot parcursul maratonului Pugh a fost însoțit de o barcă de salvare echipată cu un dispozitiv electronic capabil să respingă rechinii pe o rază de patru metri. A trebiuit să facă față epuizării și deshidratării, dar nu s-a dat bătut.

lewis 2.jpg

La o săptămână de la încheierea cursei, Pugh a povestit că a fost pur și simplu hipnotizat frumusețea vieții marine. „Când înoți peste aceste recife de corali, este absolut incredibil, deoarece culorile sunt atât de vibrante – galbenul, violetul, verdele și apoi toată viața sălbatică care trăiește în ele”, a povestit Pugh pentru CNN.

Pentru unele porţiuni de înot, lui Pugh i s-a alăturat înotătoarea în ape deschise Mariam Saleh Bin Laden - care a devenit prima femeie saudită care a înotat din Arabia Saudită în Egipt, dar şi înotatoarea egipteană Mostafa Zaki

Prin aceasta experiență unică, Lewis Pugh a dorit să atragă atenţia asupra problemelor de mediu.

Sursa foto: The Lewis Pugh Foundation - CNN

Comentarii Facebook