FOTO - Ce au descoperit inspectorii la un hotel, unde o turistă s-a plâns că a fost ciupită de ploșnițe: „A ridicat salteaua, colcăiau”


Direcția de Control a Ministerului Turismului a trimis o echipă de inspectori la un hotel din Bihor, după ce o româncă s-a plâns că a fost ciupită timp de trei zile de ploșnițe. În urma verificărilor efectuate la fața locului, echipa de control a constatat că sesizarea femeii nu se confirmă.

Ca urmare a verificării camerei în care a fost cazată persoana în cauză, a documentelor puse la dispoziție de reprezentantul legal al operatorului economic, precum și a notei de relații întocmită de acesta, s-au constatat următoarele:

  • controalele de specialitate efectuate de către DSP și ANPC nu au confirmat aspectele din cuprinsul sesizării, respectiv existența ploșnițelor în întreaga unitate;
  • structura de cazare are angajați 2 medici specialiști, iar prin declarația asumată, medicul aflat la sediul unității hoteliere la data și ora controlului a precizat că, în perioada respectivă, nu s-a prezentat la cabinet niciun pacient cu astfel de probleme și nici nu a depistat la persoana în cauză, din prezenta sesizare, leziuni tegumentare de genul celor prezentate în mediul on-line;
  • în camerele de pe un etaj al hotelului, spațiul de cazare era dezafectat, fiind efectuate lucrări de deratizare/igienizare.

Pentru alte deficiențe care țin de domeniul turismului, echipa de control a sancționat contravențional operatorul economic, conform prevederilor OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, precum și ale Legii prevenirii nr. 270/2017”, au transmis Inspectorii de Control ai Ministerului Turismului. 

„Prietena mea care s-a întors de aici, este în concediu medical”

O turistă s-a plâns în luna septembrie că a ajuns la spital ciupită pe tot corpul de ploșnițe după ce a fost cazată la Hotelul Mureș din stațiunea Băile Felix. Prietena ei a povestit întâmplarea pe Facebook.

Momentan prietena mea care s-a întors de aici, este în concediu medical, este ciupită maxim de PLOȘNIȚE din patul hotelului. Nu a rezistat decât trei zile, noaptea la ora 01:20 s-a dus la recepție și a anunțat că pleacă și recepționera cu zâmbetul pe buze i-a spus că nu poate să îi înapoieze banii pe sejur și tratament (3650 lei) și că nu știe de PLOȘNIȚE. Când s-a întors în cameră să strângă bagajele și a ridicat salteaua, colcăiau. Cu o zi înainte fusese la farmacie să cumpere ceva crezând că este vreo urticarie alimentara, farmacista i-a răspuns la salut, apoi s-a dus direct la raft să îi caute niște pastile și loțiune de varicelă. Revenind la tejghea a întrebat ’Sunteți la Mureș, nu ?’. Deci și farmacista știe de PLOȘNIȚE”, a scris femeia pe pagina sa de Facebook. 

bube.PNG

Cert este că tot etajul 1 și 2 au PLOȘNIȚE, deși am găsit recenzii pe google înca din urmă cu două luni despre ele, și nu se curăță. Cred că este deja o afacere, vine omul, se cazează, plătește sejurul și tratamentul, stă 2-3 zile cât rezistă la coșcovitul ploșnițelor, apoi fuge acasă. Prietena a sosit acasă cum vedeți în foto, este plină și pe spate, pe față, la subraț, pe burtă, tot...”, a mai spus aceasta în postarea sa. 

Sursa foto: Cristina Jane - Facebook

Comentarii Facebook