Florin Cîțu s-a răzgândit cu privire la marea relaxare de la 1 iunie: „Are dreptate președintele!”


Preşedintele temperează entuziasmul premierului Cîţu, cu privire la revenirea la normalitate de la 1 iunie. Premierul Florin Cîţu nu şi-a permis să-l contrazică pe Klaus Iohannis şi a schimbat planul de relaxare. Şeful Executivului aşteaptă acum propuneri din partea miniştrilor cu privire la renunţarea la măsurile de prevenţie impuse în pandemie. 

Marea relaxare de la 1 iunie, anunțată cu surle și trâmbițe de către șeful Guvernului, ar putea deveni marea dezamăgire.

1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați! Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare! Deci să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”, a declarat Klaus Iohannis. 

Are dreptate și președintele, am dreptate și eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu revenim 100% de la 1 iunie, asta este clar! Dar vom arăta primul pas ce putem face când vom avea o rată de infectare de 3,5 la sută și apoi putem să discutăm și despre pașii următori. La 1 iunie e cam devreme sa renunțăm la mască”, a declarat și Florin Cîțu. 

Iar veștile proaste nu se opresc aici. Planurile pentru concediul de Paşte şi 1 Mai au fost spulberate pentru mulți români după ce autoritățile au adăugat pe lista galbenă ţări precum Grecia şi Maldive. Asta înseamnă că românii care decid să meargă totuşi în vacanţă, vor trebui să stea 14 zile în carantină. Scapă de aceasta măsură cei care au făcut ambele doze de vaccin anti-COVID, au fost infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile, fie stau în țara noastră mai puțin de 3 zile și prezintă un test negativ.

Tot pe lista galbenă sunt Statele Unite, Canada, Germania şi Elveţia. În schimb, iese de pe această listă Republica Moldova.

O fărâmă de speranță vine însă de la malul mării. Constanța scapă de carantina de weekend după ce rata de infectare a scăzut sub 3,5 cazuri la mia de locuitori. În consecință, de astăzi, terasele şi magazinele nu se mai închid la ora 18, ci la 21, iar oamenii pot sta afară până la ora 22:00.

În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație se ridică, iar creștinii vor putea participa la slujbe fără sa aibă nevoie și de declarații pe proprie răspundere.


Comentarii Facebook