Vineri 7 Octombrie

Filosoful Mihai Șora amenințat ”să nu prindă Crăciunul” de către un ”diplomat român de la New York”


Filosoful Mihai Șora a primit amenințarea ”să nu prindă Crăciunul”, din partea unei persoane despre care spune că ar fi ”diplomat român în Statele Unite, având rang de însărcinat cu afacerile la New York”.

Am primit, de-a lungul vieții, multe amenințări cu moartea de la oameni din Servicii, acoperiți sau descoperiți, tovarăși de nădejde ai ceaușismului târziu „reconvertiți“, după 1990, la afaceri cu statul, diplomație, gazetărie-coroi și alte obligații de partid.

Când nu sunt amenințări propriu-zise, iau forma unor stropșeli, ca aici, 'urări' arzătoare de moarte rapidă (și în chinuri, de preferință), croite după același calapod ideatic și lexical. Mulți dintre cei ce mi le-au aruncat peste gard s-au prăpădit între timp. Dumnezeu să-i ierte.

De domnul Chivel Porumb nu auzisem până acum 10 minute, când i-am descoperit răvașul în cutie.

Domnul Chivel Porumb este diplomat român.

Ne reprezintă țara peste hotare, în Statele Unite, având rang de ministru „însărcinat cu afacerile“ la New York.

Filosofia dumnealui de viață, așa cum o putem afla aici stă sub semnul lui Seneca: 'Poți desluși caracterul unui om observând doar felul în care primește laudele'.

Firește, domnul Chivel Porumb nu l-a citit pe Seneca; a cules un citat și l-a agățat pe frontispiciu. Dacă l-ar fi citit, ar fi aflat, din Scrisorile către Luciliu, că moartea nu ne cheamă la ea în ordinea descrescătoare a vârstei.

Sănătate tuturor”, a închiat Mihai Șora.

Se pare că acest individ a lucrat șa Ministerul Economiei, între 2010 și 2020.

Declarația de avere de pe site-ul instituției arată că funcția lui Chivel Porumb era de ”ministru consilier” la Biroul de Promovare a Cooperării Economice (BPCE) din cadrul Consulatului României la New York.

Comentarii Facebook