Filelist se închide după 16 ani: ”Deși a fost o decizie dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente”


Filelist, cel mai mare site de torrente din România, se închide după 16 ani de activitate. Site -ul este renumit și permite descărcarea ilegală de jocuri, muzică sau filme.

Dragilor, îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunț, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deși a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente și din motive bine întemeiate. Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site”, se arată într-un mesaj postat duminică seara la rubrica de noutăți de către administratorul „EboLLa”.

Un asemenea site necesită o implicare destul de mare și prioritățile mele din viața de zi cu zi s-au schimbat în ultimii ani. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru noi toți, iar eu am investit suficient timp aici. ToXiC, cel care urma să îmi ia locul, nu mai este printre noi. Responsabilitatea este mare, avem un număr imens de useri care au și date sensibile ce nu pot fi lăsate pe mâinile oricui. Se pot face abuzuri mari și cine are puterea absolută poate decide orice cu privire la tot ce ține de comunitate, deci evident este nevoie de un om de încredere, capabil dar care să aibă și cunoștințe tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor și buna funcționare a site-ului. Destul de greu de găsit un asemenea om care să fie integrat aici și să împărtășească aceleași valori și să aibă aceeași dedicare de care v-ați bucurat în ultimii 16 ani”, a continuat „EboLLa”.

Acesta a mai spus că ”cel mai OK este să închid site-ul, decât să risc cu asa ceva. Îmi pare sincer rău, am investit și eu foarte multă muncă aici și mereu am avut comunitatea în suflet. În calitate de SysOp vă mulțumesc pentru implicarea voastră activă în comunitatea noastră”. „Ce se întâmplă de acum înainte? Din momentul acesta donațiile sunt închise, iar suma pe care o deținem acoperă cheltuielile pentru încă 2-3 luni de zile. În acest timp vă puteți încă bucura de site, puteți descărca ce aveți nevoie de aici și puteți să vă postați mesajul de rămas bun în topic. După aproximativ 3 luni, undeva prin ianuarie 2024, site-ul se va închide definitiv”, a mai transmis „EboLLa”.

Filelist.ro a avut probleme cu justiția din România și a migrat de pe un server diferit și având domeniul filelist.io. 

Comentarii Facebook