Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire puternică și bruscă a vremii! Zonele unde va cădea lapoviță și ninsoare


Temperaturile au început să scadă de duminică, în nord-vestul țării, unde au apărut și primele precipitații. ANM anunță o răcire puternică și bruscă a vremii!

În noaptea de duminică spre luni, frontul de aer rece, însoțit de ploi, precum și de lapoviță și ninsori în zonele înalte de munte, a traversat toată țara, luni dimineața ploile afectând zonele de munte și sud-estul țării.

Meteorologii au emis, ieri, o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, valabilă până astăzi, la ora 16:00.

Potrivit acestora, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane.

​​Totodată, o avertizare cod galben de vânt este valabilă până astăzi, la ora 12:00. Vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80...110 km/h.

Comentarii Facebook