Fenomenul „furry” ia amploare și în școlile din România. Mai mulţi elevi vin costumaţi la şcoală în diverse animale/Refuză să mai comunice firesc


În căutarea identității, unii elevii din Capitală susţin că aparțin comunităţii "furry" şi devin "fursona", adică se comportă şi vin la şcoală îmbrăcați asemănător necuvântătoarelor şi, potrivit profesorilor, refuză să mai comunice firesc la ore.

Se întâmplă deja în mai multe şcoli din Bucureşti, acolo unde potrivit observatornews.ro, directorii unităților de învățământ au refuzat să comenteze subiectul.

„Este plin, mai ales la Arte, mai ales că noi suntem învățați să ne exprimăm prin orice fel posibil. Eram frumos pe bancă, erau clasa a opta - a noua şi începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa...  La vârsta asta nu prea ești decis și îți place să experimentezi tot", spune un elev din Bucureşti, potrivit sursei citate.

Depășiți de situaţie profesorii se declară îngrijoraţi, în timp ce psihologii fac apel la conștientizarea acestui fenomen, unde tinerii din România trebuie ajutaţi şi sprijiniţi, mai ales dacă sunt sau au fost victime ale bullying-ului în şcoli.

„Poate e nevoia lor de atenție, poate că sunt într-o perioadă cum ar fi adolescența când nu își cunosc încă foarte bine identitatea și nu înțeleg cine sunt, nu se simt acceptați.(...) Un fenomen lăsat așa cum este poate să ducă către tulburări de personalitate dacă copilul chiar intră în personajul ăsta și nu mai poate să iasă de acolo", atrage atenţia Gabriela Maalouf, psiholog.

Ce este fenomenul "furry". La Arad o tânără care se credea pisică a încercat să atace câinii dintr-un parc

Fenomenul "furry" se referă la o subcultura în care oamenii adoptă o identitate sau o conexiune cu animalele antropomorfe sau personaje fantastice cu trăsături animale. Aceste identități pot fi exprimate prin intermediul costumelor elaborate numite "fursuits", artă digitală, povestiri sau role-playing games. Mulți membri ai comunității furry creează sau adoptă propriile personaje antropomorfe, cunoscute sub numele de "fursonas", care reflectă trăsături și personalități alese de ei înșiși sau care sunt o extensie a propriilor lor identități. 

Deși majoritatea membrilor comunității sunt implicați în activități artistice și sociale necontroversate, au existat cazuri izolate care au atras atenția negativă. De exemplu, în urmă cu două luni, oamenii dintr-un parc pentru copii din Arad au fost șocați de o tânără care se credea pisică se plimba în patru labe şi încerca să atace câinii din zonă.

Comentarii Facebook