Joi 19 Mai

Fenomen astronomic spectaculos, vizibil și pe cerul României. Când și cum poate fi văzută Luna Sângerie


Un fenomen astronomic spectaculos va fi vizibil pe cerul României, în data de 16 mai. O eclipsă totală de Lună va putea fi observată timp de o oră, în noaptea de duminică spre luni. Fenomenul astronomic este cunoscut și sub numele de Lună Sângerie. 

În noaptea de 15 spre 16 mai se produce o eclipsă de Lună, care va fi vizibilă timp de aproximativ o oră și din România. Eclipsa începe când Luna se apropie de apus, la ora 4:31, iar faza cea mai spectaculoasă are loc în timp și după ce Luna apune în România, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Pentru a vedea fenomenul trebuie să găsiți un loc de unde se vede apusul Soarelui. Priviți Luna începând cu ora 4:31 și veți vedea cum în următoarea oră discul ei va deveni mai puțin strălucitor, începând cu partea de stânga-sus. De la ora 5:28, veți vedea cum Luna începe să se înroșească în partea din stânga. De acum înainte începe cea mai interesantă parte a fenomenului, intrarea Lunii în umbra Pământului, au transmis reprezentanții observatorului pe Facebook.

Pe parcursul eclipsei, Luna se va afla în constelația Libra. La stânga de Lună se va vedea steaua Antares din constelația Scorpius.

poza.jpeg

Comentarii Facebook