Escrocii sentimentali, tot mai abili! Totul începe cu un joc ca în „50 Shades of Gray”


În 2023, 64.000 de persoane au căzut victimă unei escrocherii romantice, arată datele FBI. Este și cazul unei tinere din București care a fost înșelată prin metoda „50 Shades of Gray”.

În luna decembrie, tânăra de 28 de ani, din București, a cunoscut un bărbat de 32 de ani pe o aplicație de dating. S-au întâlnit de mai multe ori, iar la un moment dat, pentru că a căpătat încredere, l-a chemat la ea acasă. Acolo bărbatul i-a propus un joc sexual, a legat-o la ochi, să nu vadă nimic. De asemenea, i-a legat și mâinile cu o eșarfă, iar în timpul în care femeia nu vedea nimic în jur, i-a furat mai multe lucruri din casă, printre care telefonul mobil și cardurile bancare, cu care a și făcut cumpărături în valoare de 5.000 de lei.

Evident, totul a fost raportat la poliție, iar bărbatul este acum arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Autoritățile spun că persoanele care intră pe site-urile de dating ar trebui să fie atente la mai multe aspecte. În primul rând, în momentul în care încep să iasă cu cineva, ar trebui să-i verifice numele pe internet. În 2024, aproape toată lumea are o amprentă online - rețea socială și chiar școala absolvită - astfel că acesta va fi un punct de plecare foarte bun.

Este foarte important să acorde atenție vorbelor și faptelor: dacă persoana respectivă spune ceva și face altceva, s-ar putea să fie o problemă, să nu fie de încredere, scrie Digi24.ro

Comentarii Facebook