Elveția, somată să o expulzeze pe presupusa amantă a lui Putin: „Eva Braun” să fie „returnată Führerului ei”


O petiție prin care se cere Elveției să o deporteze pe cea despre care se zvonește că ar fi amanta lui Vladimir Putin a primit peste 61.000 de semnături, relatează The Independent. Campania de expulzare a Alinei Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică și politician, a fost inițiată de cetățeni ruși, belaruși și ucraineni după invazia lui Putin în Ucraina.

Scrisă în engleză, franceză și germană, petiția, care a fost postată pe site-ul change.org, o descrie pe femeia de 38 de ani ca fiind „soția favorită a unui dictator delirant”. Comparându-l pe liderul rus cu Adolf Hitler, petiția îndeamnă Elveția să se asigure ca „Eva Braun” să fie „returnată Führerului ei” .

Autorii acuză Elveția că „continuă să o găzduiască pe ea și familia ei, în timp ce Putin distruge viețile a milioane de oameni”. Luna trecută, Elveția a declarat că se va alătura altor țări în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei.

Alina Kabaeva a avut o legătură cu Vladimir Putin încă din 2008, când Moskovsky Korrespondent a raportat că cei doi erau logodiți. Ziarul s-a închis la scurt timp după aceea.

În 2015, un ziar elvețian a afirmat că ea a dat naștere copilului său în Lugano, Elveția. Cu toate acestea, Kremlinul a negat că Vladimir Putin ar fi tatăl copilului.

Citește și: Cine este Alina Kabaeva, fosta gimnastă despre care lumea a aflat că este partenera lui Vladimir Putin

După cariera sa sportivă, medaliata cu aur olimpic s-a orientat spre politică, devenind vicepreședinte al Dumei între 2007 și 2014. Ulterior, ea a devenit președinta Grupului Național Media, legat de Kremlin.

Vladimir Putin, care a fost căsătorit anterior timp de trei decenii cu Lyudmila Skrebneva, este renumit pentru discreția sa în ceea ce privește viața personală.


Comentarii Facebook