Elevi români obligați să dea jos steagul României la un concurs de robotică în Rusia. Au fost lăsați să concureze doar cu jumătate de echipă


Rușii au dat dovadă de nesimțire fără limite la un concurs regional de robotică, desfășurat la Sankt Petersburg, în Rusia, care are loc duminică, pe 27 februarie. Organizatorii concursului le-au cerut celor din echipa din România să îndepărteze drapelul țării de pe standul de concurs și de pe robot.

Participanții români precizează că până acum la niciun concurs, din zecile la care cei din clubul Autovortex au participat, nu s-a întâmplat așa ceva.

Coordonatorul grupului, Ionuț Panea, asistent universitar la Academia de Studii București, a mai spus că în preziua concursului a fost separat de echipă, nu stă în același loc cu elevii, nu îi este permis să stea de vorbă față în față cu ei, iar în concurs le-a fost permisă participarea în mod diferit față de cum se înscriseseră, notează edupedu.ro.

Am fost lăsați să concurăm doar cu jumătate de echipă și cu un singur robot, nu cu doi”, a precizat Panea pentru sursa citată.

Panea a mai subliniat că gazdele „sunt foarte reci”, „nu ne lasă să punem steagul nicăieri”, „voiau să stăm cu gecile pe noi, să nu se vadă tricolorul pe tricou”.

Din echipă fac parte o studentă de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din București, un elev de clasa a XII-a și cinci elevi de 14-16 ani.

Comentarii Facebook