El este Patron, câinele erou care a îndepărtat aproape 90 de bombe în războiul din Ucraina-VIDEO


Un câine din Ucraina, pe nume Patron, a devenit mascota pirotehniștilor din Cernihiv. Patron este un câine militar care a ajutat la eliminarea a aproape 90 de dispozitive explozive de când Rusia a invadat Ucraina, salvând astfel nenumărate vieți și prevenind noi vărsări de sânge, scrie Zenger News.

O fotografie drăguță a lui Patron, care se traduce în română ca „Glonț”, a fost postată inițial pe forumul Reddit, dar de atunci a fost distribuită masiv pe toate rețelele de socializare.

Imagini cu acțiunile curajoase ale câinelui au fost distribuite și de Serviciul de Stat de Urgență (SES) al Ucrainei pe 19 martie.

Vești de la Patron! Câinele nostru militant – mascota pirotehnicienilor de la Cernihiv continuă să servească!” 

Îți mulțumesc, prietene, pentru munca ta neobosită! De la începutul războiului, el și sapatorii SES au eliminat aproape 90 de dispozitive explozive.

La doar doi ani, Patron, este vedeta căutării minelor, dar și mascota echipei de eliminare a bombelor din Cernihiv. Cei alături de care lucrează spun că Patron are parte regulat câte un deliciu de brânză proaspătă la sfârșitul fiecărei zile de misiune îndeplinită cu succes.

Comentarii Facebook