Ediția de anul acesta - Rabla pentru Electrocasnice, începe pe 6 mai. Care sunt condiţiile pentru primirea voucherelor


Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că începând cu 6 mai se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Interesul pentru program este unul extrem de crescut, lucru dovedit și de epuizarea voucherelor rabla electrocasnice în doar câteva minute la precedenta ediție din 2021. Iar primul pas pentru a avea șanse în a obține voucherele rabla electrocasnice 2022 este să știi când începe programul.

După ce în prima etapă din 2021 bugetul s-a epuizat în cinci minute, cea de-a doua în opt minute, în cea de-a treia etapă bugetul a fost epuizat în trei minute.

Conform calendarului postat în mod public de AFM, Rabla Electrocasnice 2022 va avea 2 ediții, care încep:

  • vineri , 6 mai;
  • vineri, 2 decembrie. 

Nu s-a comunicat încă dacă în 2022 conturile deja create anul trecut vor rămâne valabile sau dacă toți doritorii trebuie să se reînscrie. Cel mai probabil, persoanele care nu au deja un cont își vor putea face unul în luna mai.

Cum atât 6 mai 2022, cât și 2 decembrie 2022, cad în zile de vineri, ne putem imagina că desfășurarea etapelor Rabla Electrocasnice 2022 va fi destul de asemănătoare celei de anul trecut.

Ediția „Rabla Electrocasnice 2022” are un buget de 100 de milioane de lei

Împărțit ca și anul trecut, în două ediții, Rabla Electrocasnice va beneficia în 2022 de un  buget de 100 de milioane de lei, cel mai mare din cadrul programului până în prezent. Cel puțin asta se înțelege din calendarul publicat pe canalul oficial de Facebook al Administrației Fondului pentru Mediu. 

Pentru comparație, bugetul total al Rabla Electrocasnice 2021 a fost de 75 de milioane de lei. Asta înseamnă că bugetul programului în 2022 beneficiază de o creștere de 33%.

Prima ediție, din luna mai 2022, va avea un buget alocat de 40 de milioane de lei, în timp ce a doua, din decembrie 2022, va beneficia de 60 de milioane de lei. Ghidul Rabla pentru Electrocasnice a a fost modificat în luna noiembrie a anului trecut și permite ca bugetul rămas din 2021 să poată fi folosit în următorul an. 


Comentarii Facebook