După o săptămână cu temperaturi de vară, revine frigul! Anunțul meteorologilor: „Miercuri se pare că se va răci ușor”


Revine frigul în România! După o săptămână cu temperaturi de vară, vremea se schimbă simțitor.

Dacă privim la această săptămână, per ansamblu, putem spune că vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, chiar dacă temperaturile vor varia de la o zi la cealaltă și de la o regiune la cealaltă. Astăzi va fi vreme caldă în partea de vest a teritoriului, în mod deosebit, temperaturi de 17-18 grade Celsius. Și în partea de sud am putea înregistra astăzi astfel de temperaturi. 

Mâine vom avea, de asemenea, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu temperaturi maxime în mare majoritate din țară, de 15-16 grade, mai ridicate decât atât în vest și sud, de 18, 19 sau chiar 20 de grade. 

Miercuri se pare că se va răci ușor, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, dar nu vorbim de o răcire semnificativă, urmând ca în a doua parte a săptămânii să se încălzească semnificativ, să înregistrăm temperaturi maxime de 20 și peste 20 de grade în multe zone din țară, cu precădere în partea de vest și de sud a teritoriului. 

Temperaturile minime vor fi pozitive în toată țara, însă precipitații se vor semnala cam în toate regiunile în aceste zile, în prima parte a săptămânii în mod deosebit. Mai multe precipitații se pare că vor fi în partea de sud, de sud-est a teritoriului, mai puțin în rest și foarte probabil să fie asociate și cu fenomene de instabilitate atmosferică, respectiv descărcări electrice, să se formeze norii aceia de ploaie de vară care să determine averse”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Săptămâna următoare este foarte probabil să se răcească. Să se răcească în toate regiunile, cel puțin conform soluțiilor la momentul acesta, se pare că un val de aer rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire cam în toate zonele, foarte probabil în prima jumătate a săptămânii care urmează”, a mai spus meteorologul. 

Comentarii Facebook