Două surori au murit după ce au apelat la sinuciderea asistată, în Elveţia. Familia nu ştia nimic: „Cum abandonezi totul pur și simplu"


Două surori „sănătoase și fericite”, care au murit după ce ar fi apelat la sinuciderea asistată în Elveția, ar fi fost ajutate de o a treia persoană pentru a-și duce planul la bun sfârșit. Rudele nu își explică incidentul și cum a fost posibilă o asemenea tragedie. Familia a cerut ajutorul autorităților competente pentru a face lumină în acest caz.

Lila Ammouri, în vârstă de 54 de ani, medic specializat în îngrijire paliativă și Susan Frazier, o asistentă medicală în vârstă de 49 de ani, au plecat împreună într-o excursie spre Basel, Elveția, pe 3 februarie. Cele două aveau domiciliul Phoenix, dar familia bănuia că îşi doresc pur şi simplu o vacanţă „ca între surori”. Consulatul SUA a confirmat decesele lor pe 18 februarie. Orașul Basel deţine o unitate de sinucidere asistată care îi ajută pe pacienţii care nu sunt bolnavi în stadiu terminal, dar totuşi vor să îşi ia viaţa, pentru o taxă de 11.000 de dolari.

Ultimele mesaje ale surorilor

Dr. David Bilgari, un prieten de multă vreme al celor două femei, a spus că nimeni nu a auzit de cei cele două din data de 9 februarie, mai exact de la patru zile după sosirea lor în Elveţia. De asemenea, acesta susţine că unele dintre ultimele mesaje trimise de acestea păreau să fi fost de fapt scrise de altcineva. Inclusiv colegii lor de muncă au simţit că ceva este în neregulă cu modul în care conversau.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii Basel-Landschaft a confirmat pentru The Independentsurorile s-au sinucis „într-un cadru legal”.

Nu este clar cum sau unde au murit cele două surori. Sinuciderea asistată este legală în Elveția, Basel găzduind o organizație de sinucidere asistată numită Pegasos, care oferă ajutor cu sinuciderile asociate persoanelor care nu sunt bolnave în stadiu terminal, atâta timp cât au peste 18 ani. Potrivit asociaţiei, oricine folosește serviciile trebuie să aibă o terță parte cunoscută de individ care să fie disponibilă să-i identifice în faţa autorităților după moarte. Dacă surorile au folosit serviciul Pegasos, nu se știe cine le-ar fi fost alături pentru a le identifica, potrivit The Independent.

Familia caută răspunsuri şi cere ajutor autorităţilor

Cal, din New York, a spus că nu înţelege şi nu îi este clar de ce surorile au ales să-şi pună capăt vieţii şi mai ales de ce serviciile consulare ale SUA le-aususţinut „din întuneric”.

Este cel mai groaznic lucru care mi s-a întâmplat vreodată”, a spus Cal pentru DailyMail. „Acum sunt singur la părinţi. Nu înţeleg nimic din toate astea

Fratele îndurerat a spus că ambele surori păreau fericite, Lila deținând o casă în Phoenix și bucurându-se de slujba ei, ajutând pacienții cu boli grave și dureri, iar Susan primind recent o promovare. „De ce ți-ai părăsi locul de muncă, casa, pe cei dragi, pur și simplu să abandonezi totul”, a întrebat Cal. „Vreau doar câteva răspunsuri”.

Michael Lutz, purtător de cuvânt al Procuraturii Basel-Landschaft, a declarat pentru The Independent că moartea surorilor nu a dus imediat la o anchetă penală, deoarece a fost efectuată strict prin mijloace legale. Departamentul de Poliție din Phoenix, care a fost contactat de prieteni și familie pentru a investiga incidentul, a spus că nu pot deschide un dosar, deoarece acesta se afla în afara jurisdicției lor.

Moartea surorii a fost confirmată de Consulatul SUA din Elveția pe 18 februarie, la câteva săptămâni după ce prietenii și cei dragi au accesat internetul pentru a da de urma lor. La fel ca şi Cal, Bilgari a menționat că ambele surori erau fericite și că nu a fost ca și cum ar fi dispărut brusc.


Comentarii Facebook